Rekryteringen av kommunal toppchef tillbaka på ruta ett

Kommunen gör ett omtag i rekryteringen av ny chef till biblioteket och kontaktcenter. "Det är mycket som ska klaffa", säger kommunikationschefen Simon Roth.

Biblioteket och kontaktcenter i Vimmerby söker fortfarande ny chef.

Biblioteket och kontaktcenter i Vimmerby söker fortfarande ny chef.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-12-15 18:00

Den tidigare bibliotekschefen valde att inta en roll som bibliotekarie och sedan dess har kommunen sökt en ny enhetschef för biblioteket och kontaktcenter i Vimmerby. I början av september berättade kommunikationschefen Simon Roth att det fanns många intressanta sökande men nu har man tvingats börja om och publicera jobbannonsen på nytt.

– Det är så det kan vara med rekryteringar, vi hade några kandidater men matchningen blev inte riktigt som vi hade tänkt. Det är många parametrar som spelar in och mycket som ska klaffa när det kommer till saker som kompetens, vilja, och lön. Det är inte alltid det funkar och det är därför som vi nu fått gå ut och rekrytera igen, säger Simon Roth.

Att tjänsten innebär att man blir chef för både biblioteket och kontaktcenter ger ytterligare en dimension och kan vara en bidragande faktor till att det inte varit helt enkelt att hitta rätt person för jobbet.

– Det måste matcha även där, att en person både kan och vill ratta båda verksamheterna. Om man hade helt fria tyglar och obegränsad budget hade det kanske varit lättare att hitta en renodlad bibliotekschef och en renodlad kontaktcenterchef, men den ynnesten har vi inte, säger Simon Roth.

Under tiden som man försöker ro rekryteringen i land är Staffan Lindvall tillfällig chef för verksamheterna. 

– Det är väldigt viktigt at den här rekryteringen blir rätt och nu håller vi tummarna för att det lyckas den här gången, säger Simon Roth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!