Jul hos komedianterna en uppskattad tradition

Som vanligt dukade teatersällskapet upp med allt som hör julen till. Allt från julmat till Kalle Anka. Och gästerna lät inte vänta på sig.

Thimmy Berglund, Vedrana Dzinic, Eva Berglund, Anders Enqvist, Maja Westberg Enqvist och Irfan Dzinic såg till att julbordet ständigt hölls påfyllt.

Thimmy Berglund, Vedrana Dzinic, Eva Berglund, Anders Enqvist, Maja Westberg Enqvist och Irfan Dzinic såg till att julbordet ständigt hölls påfyllt.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2022-12-25 07:00

Fast det ska erkännas, trots Komedianternas alla ansträngningar blev det inte direkt rusning. Men på ett sätt är det ett gott tecken.

– Det visar att det inte är så många som sitter ensamma en sådan här dag, säger Anders Enqvist i teatergänget. I den bästa av världar skulle vi inte behövas alls.

Gästerna uppskattade i alla fall det som bjöds. 

– Det här är jättetrevligt, tycker Kerstin Nilsson. Hon tittade egentligen bara in för att önska god jul men blev kvar och njöt av mat och sällskap. 

Men lagom till Kalle Anka var det dags för henne att ta på sig kappan och ge sig iväg hemåt.

– Nu ska jag sträcka ut mig i soffan därhemma, sa hon och tackade för maten.

Och en stund senare när årets julvärd, Babben Larsson tände juleljuset på storbildsskärmen bänkade sig både gäster och komedianter för att följa de tecknade figurerna.

– Idén till det här julfirandet är egentligen urgammal, berättar Anders Enqvist, men mest berorende på tidsbrist dröjde det till 2018 innan det blev premiär. Sedan kom pandemin emellan. Men 2019 hade vi 60 gäster här sammanlagt.

Och det utan att det blev trångt i teaterlokalen. 

– Vi har en toppenlokal, tycker Anders Enqvist, den är väldigt flexibel. Så det funkar lika bra med 20 i publiken, som 100.

Han berättar också att sällskapet har som målsättning att göra två uppsättningar om året, något som inte riktigt lyckats de senaste åren. Men å andra sidan har man haft de uppskattade stadsvandringarna som också tar tid och kraft.

Besökarna lät sig frestas av julbordets läckerheter.
Besökarna lät sig frestas av julbordets läckerheter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!