Vimmerby Camping storsatsar: "Blir någonting unikt"

"Det här kommer att bli stans utan tvekan mest roliga och publika lekpark", säger Hampus Thorstensson på Vimmerby camping. Så fort tjälen går ur marken börjar man gräva.

Lekområdet som Vimmerby Camping planerar att bygga kommer att bli 750 kvadratmeter stort och ligga på grönområdet mellan livsmedelsbutiken och glasskiosken.

Lekområdet som Vimmerby Camping planerar att bygga kommer att bli 750 kvadratmeter stort och ligga på grönområdet mellan livsmedelsbutiken och glasskiosken.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-12-30 19:17

Vimmerby Tidning kan nu avslöja Vimmerby campings planer på en 750 kvadratmeter stor lekplats på området. Den ska ligga alldeles bredvid campingens livsmedelsbutik och så snart det är möjligt kommer man att påbörja de grävjobb som krävs för att anlägga parken.

– Hur lekplatsen kommer att se ut är inte helt och hållet spikat än men jag kan garantera att det blir någonting häftigt och unikt. Jag vill inte säga detaljerat hur mycket vi investerar men det rör sig om väldigt mycket pengar, säger Hampus Thorstensson som driver campingen tillsammans med Elisabeth Wolmeryd.

undefined
"Hur lekplatsen kommer att se ut är inte helt och hållet spikat än men jag kan garantera att det blir någonting häftigt och unikt", säger Hampus Thorstensson som driver Vimmerby Camping tillsammans med Elisabeth Wolmeryd.

Campingens ägare kommer i så stor utsträckning som möjligt utforma parken själva men också ta in extern entreprenad där det behövs. Dessutom kommer man att jobba efter ett tema.

– Eftersom det numera bor ett sjöodjur i sjön, Loch Nossie, har vi spunnit vidare på temat med dess gömda piratby. Det kommer att vara temat för det hela. Mer information kommer när vi satt oss vid ritbordet, säger Hampus Thorstensson.

undefined
Idén till att bygga en stor lekplats på campingen har funnits länge men det var först under en husbilssemester i höstas som tankarna formades till verklighet, berättar Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

En offensiv ambition, säger ägaren, är att allt ska vara klart i slutet av maj, men det beror också på leveranserna. Att bygga en stor lekpark är någonting som ägarna haft som ambition sedan de tog över campingen 2019.

– När vi var ute på semester i höstas insåg vi att vi stannade längre där de hade en bra lekplats. Vår son, 1,5 år, har fått vara lite tyckare för att hjälpa oss ta reda på vad vi är ute efter här, säger Hampus Thorstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om