"JC" kastar om i laget

Vimmerby IF:s breda trupp skapar angenäma problem för tränaren Johan "JC" Carlsson. Startelvan i morgondagens hemmamatch mot Nybro kommer skilja sig en hel del jämfört med den i segermatchen mot Oskarshamn senast.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-03-24 13:01


1-0-vinst med mersmak mot division ett-laget Oskarshamns AIK i söndags. I morgon väntar nykomlingen i division två, Nybro IF, för Vimmerby IF:s herrar.

- Jag är faktiskt inte ett dugg överraskad över vår fina insats mot Oskarshamn. Under de senaste veckorna har både jag och Janne (Carlsson, assisterande tränare) sett att det har hänt en hel del hos killarna, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

- Vi har lättat på träningen och det har slagit väl ut. Det är betydligt piggare ben nu än vad det har varit tidigare.

Inför morgondagens hemmamatch, lagets sjätte under försäsongen, kommer "JC" att kasta om en del i laget.

- Främsta anledningen till det är att vi måste hålla igång alla våra spelare. Vi har en fantastisk bredd i truppen i år. Kolla bara hur bänken såg ut senast, säger VIF-tränaren.

I matchen mot Oskarshamn gjorde VIF-tränaren fyra byten i andra halvlek och de spelare som kom in tog vid på ett bra sätt. Jämfört med i fjol skiljer sig årets upplaga av VIF rejält åt på den punkten.

- Det är inte direkt skitroligt att vara motståndare och få ett piggt innermittfält med Macke och Mange (Ahl och Eriksson) emot sig när det är 20 minuter kvar av matchen, skrattar "JC", som ännu inte har laget helt klart för sig.

- Vi bestämmer det efter torsdagsträningen. Kanske kommer vi vila någon av våra innerbackar, Ola Lindblom eller Johan Lundin.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om