Jessica förverkligar sina idéer: "Typiskt mig"

Mamma, frisör och (snart) designer. Kreativa Jessica Fröberg har många järn i elden, och nu har hon bestämt sig för att våga satsa.

Frisören Jessica Fröberg har fullt upp med snart åtta månader gamla Leah – och nu öppnar hon inredningsföretag. "Lika bra att köra på", säger hon.

Frisören Jessica Fröberg har fullt upp med snart åtta månader gamla Leah – och nu öppnar hon inredningsföretag. "Lika bra att köra på", säger hon.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2020-10-15 20:00

När vi får en pratstund med Jessica Fröberg har hon fullt upp med dottern Leah, som snart är åtta månader. Jessica och hennes kille bor tillsammans med dottern i det hus de för tre år sedan byggde i Vimmerby. I samma byggnad bedriver Jessica sin egen frisörsalong, och i dagarna har hon blivit egenföretagare för andra gången: hon har precis startat Klott AB.

– Det är fortfarande en del lösa trådar med leverantörer, men jag startar ett inredningsföretag där jag kommer designa allt. Jag skapar mitt egna märke, säger Jessica.

Att våga investera i något hon själv kommit på är inte främmande för Jessica.

– Det är typiskt mig. Jag har alltid många bollar i luften, och får jag en idé så kör jag, säger hon.

Jessica är intresserad av inredning. När hon märkte att det enligt henne fattades vissa föremål på marknaden tog det inte lång tid tills hon bestämt sig för att skapa dem själv. Tanken är att hon ska designa krukor och andra inredningsdetaljer som sedan ska produceras av någon annan. De egendesignade föremålen ska hon sedan sälja online.

Många företag har haft det svårt i år i och med pandemin, hur ser du på det?

– Jag har inte funderat så jättemycket på det. Det hade varit svårare att starta en fysisk butik. Med webbshop kan folk sitta hemma och beställa. Å andra sidan är det kanske fler som håller i pengarna nu, resonerar Jessica.

Målsättningen är att ha webbshopen igång till årsskiftet. Jessica är motiverad inför framtiden:

– Jag håller tummarna!

Målet är att vara igång med webbshopen till årsskiftet.
Målet är att vara igång med webbshopen till årsskiftet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!