Jobb med brett innehåll

Samhällsbyggnadschef. En titel som förpliktigar i samhällsmedborgarnas intresse. Miklòs Hathazi har fått jobbet i Vimmerby kommun och blir chef för runt 200 kommunanställda. Han säger att samhällsbyggnadschef kan innebära väldigt skiftande uppdrag.

"Som en speceriaffär" säger Miklòs Hathazi om vad som döljer sig i titeln samhällsbyggnadschef. "Det jobbet kan innehålla allt" Nu ser han fram mot sitt nya jobb i Vimmerby kommun.

"Som en speceriaffär" säger Miklòs Hathazi om vad som döljer sig i titeln samhällsbyggnadschef. "Det jobbet kan innehålla allt" Nu ser han fram mot sitt nya jobb i Vimmerby kommun.

Foto:

Vimmerby2012-12-08 05:06


- En sån tjänst är som en välsorterad speceriaffär - den kan innehålla allt, säger han och jämför sitt nya uppdrag i Vimmerby med det han närmast lämnat i Örkelljunga i Skåne där han varit samhällsbyggnadschef i tre år.
Där arbetade han främst med områden som vatten- och avlopp, gata-park och skogarna och han var dessutom VD för det kommunala fastighetsbolaget.

Ny tjänst
Fastigheter och skogar kommer att falla inom Miklòs Hathazis ansvarsområde även i Vimmerby, men här kommer mycket annat också att ingå.
- Det är kostenheten, lokalvården, en projekt- och utredningsenhet, räddningstjänsten, mark- och exploatering plus att vi kommer att få en del sidouppdrag direkt från kommunstyrelsen, säger han.
Den nya tjänsten som samhällsbyggnadschef är en följd av den omstrukturering kommunen genomfört och som nu är bemannad och ska vara i skarp drift från och med årsskiftet. Då upplöses den nuvarande teknik- och serviceförvaltningen och olika delar hamnar i nya förvaltningar och bolag. Parkavdelningen går in under kultur- och fritidsförvaltningen. Gatuavdelningen blir ett eget bolag, dock med samma VD och samma besättning i styrelsen som Vimmerby- Energi och Miljö AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om