"Jobbigt bli åtalad för att ha skött sitt jobb"

Hur tror ni det känns att under två år leva under press för att mista sitt jobb för att som man själv tycker ha gjort sitt jobb..? ? Hur tror ni det känns att under två år mer eller mindre ständigt, direkt och indirekt, påminnas om den händelse som kan ödelägga ditt liv..? ? Hur tror ni det känns att se familjen, hustru och barn lida för det andra tycker du har gjort fel, men som du själv inte anser är något fel..?

Vimmerby2006-05-19 06:36

Frågelistan kan göras ännu längre. En person som kan svara på de flesta av frågorna är den polisman, med 20 års tjänst i Vimmerby, som åtalats för två fall av misshandel i samband med ingripande under sin tjänsteutövning.
Nu hände det dock saker under rättegången som resulterade i att misshandelsåtalet ändrades till tjänstefel. Detta sedan två bröder, en målsäganden och ett vittne, ljugit inför rätten.
Men faktum kvarstår. Polismannen hade dessförinnan upplevt en minst sagt påfrestande situation. Om han sedan bedöms skyldig till tjänstefel eller blir frikänd får han invänta svar på ytterligare veckor. Det gör ju inte hans pressade liv lättare, han ska ju under väntan se jobbarkompisar och "buset" i ögonen - och inte minst ta emot alla de blickar, anklagande och tröstande, som blivit ofrånkomliga under den här tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om