Jocke Johansson börjar som ALV-vd i morgon

Efter 26 år byter han Idre Fjäll mot sagovärlden i Småland. I morgon börjar Jocke Johansson sitt nya jobb som chef i Astrid Lindgrens Värld. Han kan inte tänka sig en mer spännande utmaning.
- Parken har haft en fantastisk utveckling de senaste åren, så visst är förväntningarna stora. Men det är en positiv press.

Jocke Johansson, ny vd i ALV, passar på att kolla utsikten från Snickeboas tak i Katthultmiljön. Foto: Roelof Stroetinga

Jocke Johansson, ny vd i ALV, passar på att kolla utsikten från Snickeboas tak i Katthultmiljön. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2014-05-31 04:05


De första gästerna för dagen kommer in genom entrén och lyckliga barn övervinner sin blyghet när tokroliga konstaplar Kling och Klang kommer farande med fröken Prysselius i släptåg för att handhälsa.
Jocke Johansson, tillträdande vd, får sig också en hälsning.

Unik plats
- Det är det här som är största styrkan. Interagerandet. Det finns ingen annan som gör det Astrid Lindgrens Värld gör.
Att upplevelsen är platsbunden ger ännu en dimension. Jocke Johansson gillar att cykla och har trampat runt i det småländska landskapet han nu ska göra till sitt.
- Att Astrid Lindgrens Värld ligger där det ligger, i trakterna där Astrid själv lekte, växte upp och hämtade inspiration, det är så fantastiskt. Inte långt härifrån ligger stenmurarna som hennes far lagt när han bröt mark.

Bondeliv
Bondpojken från Sala känner sig hemma. Han blir glad av lantbruk, får och kor.
- Det är nog det jag har lättast att känna igen och identifiera mig med i Astrid Lindgrens författarskap. Bondelivet, tillvaratagandet. Och också något jag saknat lite under mina många år i fjällvärlden.
Jocke Johansson började som skidlärare på Idre Fjäll och avancerade sedan till sportchef och marknadschef innan han blev vd 2005.
Med lekfulla gudbarn i släptåg har han åtskilliga gånger haft tillfälle att konstatera att Astrid Lindgrens Värld är "en fantastisk park". Och, att om han någon gång skulle byta jobb, då skulle han vilja jobba här.
- När jag fick möjligheten tvekade jag inte. Det är spännande att byta det invanda, det man kan nästintill utan och innan, mot något helt nytt. Jag hoppas kunna använda mina nya ögon smart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om