Johanna med i Rolandz krogshow

Att dansa ”Fuldans” med Rolandz i Mello är det roligaste Vimmerbytjejen Johanna Abenius gjort. Hittills. Nu blir det mer än fuldans när resan med Robert Gustafsson och bandet fortsätter i krogshowen på Rondo i Göteborg. ”Det ska bli helt fantastiskt kul, det är en show med extra allt.”

Johanna Abenius t.v. under ett nummer med Robert Gustafsson som Tony Rickardsson.

Johanna Abenius t.v. under ett nummer med Robert Gustafsson som Tony Rickardsson.

Foto: Christoffer Bendixen

Vimmerby2018-09-26 18:00

Det var 2011 som Robert Gustafsson senast stod på Rondos scen och gjorde då succé med sin hyllade jubileumsshow. Nu är den folkkära komikern och skådespelaren tillbaka med ny krogshow tillsammans med kultbandet Rolandz och ensemble. Det blir festligt, folkligt – och fuldans, förstås.

Vi fick ett snack dagen innan fredagens premiär med Vimmerbytjejen Johanna Abenius, numera bosatt i Stockholm, som efter jobbet som dansare i Rolandz Mellobidrag ”Fuldans” fick frågan hon inte kunde tacka nej till. Uppenbarligen gick hennes energi hem. Nu ingår hon i krogshowsensemblen.

– Dansnumret i Mello är det roligaste jag gjort. På publikrepet dansade vi så intensivt så hela podiet gungade och en säkring till podiet gick loss. Först trodde jag att det var jag som var yr och höll på att svimma. Robert och bandet har varit på turné under sommaren och jag visste de skulle sätta upp en krogshow på Rondo under hösten. Det var förstås fantastiskt att bli tillfrågad, att få dansa och sjunga i ”Rolandz på Rondo” är en dröm.

I krogshowen blir det massor av musik, men Johanna Abenius kan utlova en sprakande kväll med lite extra av allt.

– Det är fart och sväng, glitter och ganska mycket tekniska utmaningar, flygningar över scenen bland annat. Vi har haft en ganska stressig reptid, men nu känns det som att allt sitter. Att vara på scenen med bandet är också så himla härligt, det är ett fantastiskt gäng. Och en helt annat känsla än att ha musikerna i ett orkesterdike.

Hur är det att jobba med Robert Gustafsson?

– Kul. Han är väldigt professionell. Han testar saker, utmanar oss och det är input och feedback åt båda håll. Det är kul att få vara med så mycket i showen.

Den sympatiske värmlänningen Roland Järverup, sångare i Rolandz, är bara en av Robert Gustafssons omtyckta rollfigurer som får plats i krogshowen. Här får man också träffa eldiga brandchefen Greger Hawkwind i kilt, pumps och pipa, ur-göteborgaren ”Wejron i ottan”, och speedwaylegendaren Tony Rickardsson, som inte alls ”är bitter” när han gasar fram sanningar på löpande band.

Vilken är din favoritfigur?

– Oj, jag tycker väldigt mycket om Roberts tolkning av Tony Irving och scenteknikern Fred Asp, är jätterolig.

Krogshowen går på Rondo fram till mitten av december. Johanna Abenius fortsätter att jobba i Göteborg efter årsskiftet.

– Det blir Little Shop of Horrors på Göteborgs Stadsteater och vi börjar repa i januari. Vi kör föreställningar under våren och sommaren och eventuellt blir det fortsättning efter att teatern renoverats hösten 2020.

Karriären rullar på, med andra ord?

– Det är en tuff bransch och kontrakten är ofta korta. Det kan hända så mycket, ena perioden har man mycket, nästa står det still. Då är det ju så skönt att veta att man har jobb ett bra tag framöver. Och att det är jobb som är så fantastiskt roliga!

Ensemble

Robert Gustafsson

Andreas Andersson

Johanna Abenius

Charlotte Zettergren

Jenny Froom Sehlstedt

Frank Sehlstedt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om