Johanna vände hem till Vimmerby

16 procent av ungdomarna som lämnar Vimmerby har återvänt tio år senare. Johanna Krantz lämnade favoritstaden Göteborg för att komma närmare familjen i Vimmerby. - I början längtade jag tillbaka, men nu har jag upptäckt att det finns bra saker här också, säger hon.

Tillbaka till Vimmerby. Johanna Krantz lämnade Göteborg för att återvända till hemstaden. Det gör 16 procent av de unga som lämnar Vimmerby.

Tillbaka till Vimmerby. Johanna Krantz lämnade Göteborg för att återvända till hemstaden. Det gör 16 procent av de unga som lämnar Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2013-11-01 07:25


LUPP-undersökningen visar att många ungdomar vill flytta ifrån Vimmerby. Men också att tre av fyra av de som vill flytta också kan tänka sig att återvända senare i livet.
Efter mer än fem år i favoritstaden Göteborg flyttade 29-åriga Johanna Krantz tillbaka till Vimmerby för två år sedan. Hon fick ett jobb på en revisionsbyrå, tog med sig pojkvännen Robert Svensson och nu har de både köpt hus och fått barn.
- Vi hade nog tänkt att flytta tillbaka ganska länge eftersom båda är härifrån. Jag hade nog inte återvänt till Vimmerby om min kille varit från något annat ställe. Men båda är familjekära och har kvar många kompisar i Vimmerby. När det dök upp ett jobb som jag ville ha sökte jag det och när jag fick det så flyttade vi, säger hon och fortsätter:
- Jag tyckte att det var fantastiskt att växa upp i Vimmerby och det finns ett bra utbud av sporter och aktiviteter för barn och ungdomar. I större städer kan man behöva köa och betala högre avgifter för att kunna vara med.

Saknar storstadens utbud
Efter fem år i Göteborg och ekonomiexamen från universitetet blev omställningen stor.
- Det kändes konstigt och i början längtade jag efter Göteborg rätt mycket. Men nu har jag upptäckt att det finns bra saker här också. Allt är mycket smidigare och jag har många kompisar här. Och om jag vill träffa dem tar det inte en timme att åka dit. Så kunde det vara i Göteborg.
Storstadens utbud med restauranger, nattliv och kulturliv är något som saknas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om