Johannas bilder gör dundersuccé på nätet

Fotografen Johanna Sivertsdotter från Frödinge har fått stort genomslag på sociala medier. Stora Facebookgrupper med fotografer från hela världen har fått smak för hennes fotokonst. Ett av hennes porträtt blev nyligen omslagsfoto för Best Photo Magazine. - Det som är kul är att i Best Photographers-gruppen finns 43 000 proffsfotografer, som också vill ha sina bilder delade på huvudsidan Top of the best Photographers.

Foto:

Vimmerby2018-04-11 12:00

Johanna Sivertsdotter började fotografera för drygt tio år sedan och har uppmärksammats med flera priser för sina drömska bilder. Hon har bland annat fått sex Medal of Excellence av Nordiska Fotoklubben, där hon också är en av ambassadörerna.

- Ambassadörer i Nordiska Fotoklubben är bland annat riktigt stora fotografer som Annelie Utter, Peter Lahall, Mats Andersson, Peter Engman och Brutus Östling, och så jag då på ett hörn. Det är jättekul.

Men just nu är det på Facebook och Instagram hennes fotokonst fått ett uppsving. På Instagram har hon fått över 100 bilder utvalda av olika sidor, några av dem med över 70 000 följare.

Och i stora fotogrupper på Facebook har hennes porträtt väckt en del uppmärksamhet.

- I grupper som Best Photo Magazine and Shoot-masters och Top of the best Photographers lägger fotografer från olika delar av världen ut foton. Om administratören och juryn gillar en bild delar de den på deras huvudsida. Nu har jag haft lite tur och det verkar som Best Photo Magazine och Top of the best Photographers gillar mina bilder skarpt - just nu delar de det mesta jag lägger ut i deras grupper.

Döttrarna Majken och Olivia är två favoritmodeller och en av bilderna på Olivia har valts till omslagsfoto på Photo Magazines sida - i konkurrens med 43 000 andra yrkesfotografers bilder.

- Det är förstås härligt att få cred för det man gör och det i ett sammanhang med så många andra grymma fotografer från hela världen. Men det jag verkligen skulle behöva för att slå på riktigt är att vinna ett foto-SM eller typ bli årets fotograf i någon kategori i någon riktigt stor tävling, men jag har lite svårt att komma till skott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om