Man panerar en kycklingfilé i ett täcke av pepparrot och Västerbottenost. Man bryner kantareller, schalottenlök och pumpa. Man kokar mandelpotatisar vackert frostade i salt, salt vatten. Man svänger ihop en ljus calvadossås.
Så kommer man tvåa i tävlingen Västerbottenoststipendiet.
Nåja, riktigt så enkelt som det låter är det förstås inte. Det handlar om att ta sig vidare i konkurrens med andra sistaårselever som utbildar sig till kockar vid hotell- och restaurangprogrammet på de 149 gymnasieskolor som finns runt om i landet.
Jonas - ett kockämne
April är sannerligen ingen vilomånad för Jonas Carlsson, sistaårselev på Restaurangskolan i Vimmerby. Nyss blev han tvåa i den rikstäckande tävlingen Västerbottenoststipendiet.Snart tävlar han i finalen i Årets Kockelev.- Det handlar om att träna. Har man tränat tillräckligt mycket stressar man inte upp sig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!