Jonas i Mat-OS

Jonas Carlsson ligger i hårdträning för OS. Och nu snackar vi inte om London 2012. Det gäller OS i Erfurt, Tyskland och det är bara några veckor kvar.
- Det känns lite stressigt, men kul, säger den tävlingssugna Vimmerbykocken i Sveriges Juniorkocklandslag, som siktar på guld i Matlagnings-OS.

Jonas Carlsson blev årets kockelev i Sverige 2006. Nu ingår han i kockarnas juniorlandslag, som siktar på OS-guld.

Jonas Carlsson blev årets kockelev i Sverige 2006. Nu ingår han i kockarnas juniorlandslag, som siktar på OS-guld.

Foto:

Vimmerby2008-09-27 04:05

Större än så här blir det inte i matvärlden. Culinary Olympics i Tyskland är världens största och viktigaste lagtävling inom gastronomi.
En av de fem unga kockarna och konditorerna i svenska juniorlandslaget, utsållade efter hårda uttagningar bland hundra sökande, är 21-årige Jonas Carlsson från Vimmerby.

Två lastbilar
Träningen har pågått länge, i perioder parallellt med seniorlandslaget.
- Vi är hårt coachade att vara framtiden till nästa Matlagnings-OS, på seniorsidan, säger Jonas Carlsson, som numera arbetar på Restaurangakademin i Stockholm.
Ett jobb som väl matchar det krävande träningsupplägget. När laget vässar knivarna den 20 och 22 oktober ska allt sitta i hjärna, ryggmärg och fingrar. Inget får gå fel.
Den 14 oktober åker laget till Tyskland - med eget kök.
- Vi har två lastbilar och har hyrt in oss på en skola några kilometer från utställningshallen där tävlingarna går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om