Jonas Karlsson är född och uppvuxen i Vimmerby.
Efter grundskolan utbildade han sig till kock på Restaurangskolan i Vimmerby. 2006 tog han hem titeln som Årets Kockelev och under årens lopp har han fått ta emot olika stipendier och krögarna har slitit och dragit i honom.
- Jag började jobba i Smögen dagen efter studenten och sedan dess har det blivit en del arbetsplatser, säger han.
Hösten 2008 var Jonas en i laget som plockade hem brons i Kock-OS i Erfurt i Tyskland. Januari 2009 hjälpte han fram Sverige till silver i Kock-VM och direkt därefter åkte han över till New York och jobbade på restaurangen WD50 under ett år.
Pizza-SM
Pizza-SM är ett av många arrangemang som anordnas i samband med "Smaka på Stockholm" som äger rum i början av juni. Det är en årlig tävling som arrangeras av tidningen Fast Food Magazine. Deltagarna har under våren fått skicka in ett recept på en specialkombinerad pizza.
En jury har sedan åkt runt till de olika kandidaterna för att provsmaka pizzorna - tre av dessa bagare ska nu få chansen att tävla i årets Pizza-SM som sker den femte juni och Jonas Karlsson är en av dessa.
- Jag ska göra en pizza som består av rökt benmärg, vitkål och ost.
Jonas kan bli årets pizzakock
Jonas Karlsson, kocktalangen från Vimmerby är en av tre pizzabagare som ställer upp i årets stora Pizza-SM på Kungsan i Stockholm i samband med "Smaka på Stockholm" i början av juni.- Det ska bli jättekul men det är inte hela världen om jag inte vinner, säger Jonas.
Jonas Karlsson, kocktalangen från Vimmerby, satsar på rökt benmärg, vitkål och ost i Pizza-SM.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!