Jonna gör debut i Bullerby Cup

För 30 år sedan vann de varsin Bullerby Cup-titel. Fem år senare blev Tobbe och Cissi ett par och i går, 25 år senare, begick yngsta dottern Jonna sin cuppremiär. - Vi har förlorat våra två första matcher men det har ändå gått bra, säger den unga kaptenen i Vimmerby IF:s nioårslag.

Vimmerby2015-07-31 21:28


1985 tog Vimmerby IF en historisk Bullerby Cup-dubbel, då föreningens P12- och F12- båda vann sina klasser. Vare sig tidigare eller senare har det hänt att en och samma förening har tagit hem båda de äldsta titlarna samma år.
I VIF:s pojklag spelade då bland annat Tobbe Eriksson. Och i tjejlaget fanns bland annat Cissi Svensson med. Och trots att Tobbe nobbade Cissi då, så blev de ett par fem år senare.

Kär redan då
Att det där har satt sig djupt står klart då Cissi ska svara på frågan vad hon minns bäst från Bullerby Cup-äventyret för 30 år sedan.
- Att jag var kär i Tobbe Eriksson, skrattar hon.
- Jag frågade chans under turneringen. Då funderade han i fem dagar och så sa han ändå nej. Men jag återkom fem år senare med en stöt och då gick det bättre, skrattar Cissi.
- För min del är ett av de starkaste minnena att vi slängde tränaren Håkan Eriksson i ån efter segern, säger Tobbe, som inte riktigt vill bli påmind om de kärleksrelaterade detaljerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om