Jordgubbar. Potatis. Snaps. Midsommar.

Var lugn. Nypotatisen och jordgubbarna räcker till midsommar. Senaste tidens värme har gjort susen. - Vi tar hem åtta ton potatis den här veckan, säger Björn Johansson på Konsum Extra i Vimmerby.

Vimmerby2006-06-21 06:57

Den ständiga frågan den här tiden på året är om tillgången på färskpotatis och jordgubbar är stor nog att täcka det enorma behov svensken har av just dessa båda livsmedel under två-tre junidagar då sommaren står på topp.
Och i år blir svaret jomenvisst. Färskpotatis finns det gott om, och på Ica Supermarket tar man hem efter behov och väntar tonvis av potatis från flera olika leverantörer.
- Färskpotatisarna är nästan större än i fjol, tycker jag, säger Björn Johansson på Konsum Extra, som tar emot åtta ton potatis under veckan - att jämföra med normalmängden två ton.
Vad den färska potatisen kommer att betinga per kilo i just hans butik till midsommar vill han dock inte säga än. På måndagen kostade ett kilo svensk potatis 12.90 kronor. En sänkning är att räkna med under slutet av veckan.
- Det får vi se, det har blivit en liten kul grej av det, fast det inte handlar om några stora pengar. Folk köper ju inte precis hundra kilo potatis.
Månne ett potatiskrig att se fram emot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om