Josefina satsar på utbildning av hästar

I drygt två år har Josefina Gunnarsson byggt upp sin utbildningsverksamhet på Emilgården i Brantestad. Företagsidén att ta emot hästar för inridning och hopputbildning har gått bra, riktigt bra till och med. - Jag är väldigt nöjd med vad både mina egna och andras hästar har presterat den senaste tiden.

Josefina Gunnarsson med "Leffe" framför det nyrenoverade stallet med 15 boxar, sadelkammare och personalrum. Ridhuset ligger strax intill.

Josefina Gunnarsson med "Leffe" framför det nyrenoverade stallet med 15 boxar, sadelkammare och personalrum. Ridhuset ligger strax intill.

Foto:

Vimmerby2014-09-17 06:12


Josefina Gunnarsson utbildade sig till unghästtränare på Flyinge i Skåne för sex år sedan. Sedan dess har hon tagit emot hästar för utbildning, renoverat en äldre ladugård och byggt nytt ridhus på gården i Brantestad.
- Våren 2013 kunde vi börja använda det 1300 kvadratmeter stora ridhuset. Det betyder mycket att kunna träna året om under tak.
- För drygt en vecka sedan anställde jag Matilda Johansson som tränare. Väldigt kul och ett steg i företagets utveckling.

Fina meriter
Josefina Gunnarsson tränar mellan tio och 18 hästar. Dessutom har hon sex egna hopphästar. Hästarna utbildas både hemma på Emilgården och runt om i Sverige på olika tävlingar.
- Att ha fem hästar i unghästklassen i hoppning under Falsterbo Horse Show i somras var en merit. Det är en internationell tävling där de allra bästa i Sverige tävlar, plus utländska ryttare.
- Tyvärr blev det stolpe ut från att komma till final, men det var en riktigt bra erfarenhet för både hästarna och mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om