Jubileum för Valborg i Storebro

Allan Karlsson, som vårtalade 14 år i rad i Storebro, gör comeback i Storebro IF:s Valborgfirande, som i år firar 20 år i Storebroparken.
- Jag tror jag törs säga att vi har kommunens största firande. I varje fall är vårt fyrverkeri det finaste och något som drar mycket folk, säger Ove Olsson i idrottsföreningen.
Men det finns förstås en hel del andra alternativ för den som vill fira in våren i morgon kväll, bland annat på Kröngården, där Vimmerbys nya turistchef Peter Göransson är årets vårtalare.

Storebrokören sjunger och majbrasan sprakar på flotten ute i dammen. I år är det 20 år sedan Valborgsfirandet flyttade till Storebroparken.

Storebrokören sjunger och majbrasan sprakar på flotten ute i dammen. I år är det 20 år sedan Valborgsfirandet flyttade till Storebroparken.

Foto:

Vimmerby2014-04-29 06:29


I morgon kväll finns det möjlighet att stifta lite närmare bekantskap med Vimmerbys nya turistchef, Peter Göransson, som tillträdde i början av året. I alla fall om man väljer att fira Valborg vid Kröngården, som ju många gör. Särskilt sedan det inte finns någon majeld inne i centralorten Vimmerby.
Kröngårdens manskör kommer också att sjunga in våren och precis som traditionen bjuder blir det majbål placerat på en flotte i sjön Krön med tillhörande fyrverkeri.
Ett koncept som är stomme också i firandet i Storebroparken, där föreningen bakom arrangemanget, Storebro IF, kan fira 20-årsjubileum.

Bröt traditionen
Det var inte helt okomplicerat när idrottsföreningen 1993 tog över ansvaret för Valborgsfirandet i Storebro efter byggnadsföreningen. I alla år hade Valborgselden tänts på Hamrins udde, vid "Smedstugorna".
- Första året i vår regi körde vi på som vanligt. Men traditionen hade sina brister. Elden var lite väl spännande smedstugorna från 1700-talet och ska man vara ärlig var det knappast någon som såg eller hörde vare sig vårtalare eller kören, säger Ove Olsson, Storebro IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om