Jul i tiden som inspirerar till återbruk

Nu är det fullt upp i Warmbadhuset. På lördag öppnar utställningen "Jul i tiden" med nio utställare som visar konsthantverk och slöjd av minst sagt varierat slag.
- Det är så inspirerande att man vill gå på kurs i nästan allt, säger Karin Andersson i Vimmerby konstförening.

Vimmerby2014-11-28 07:18


Karin Anderssons reaktion inför den kreativa tomteverkstad som just nu är igång i Warmbadhuset inför julutställningen som öppnar till helgen är måhända en försmak av det som kommer att drabba besökarna.
- När man ser allt det här vill man gå kurs. Kurs i tovning, kurs i luffarslöjd... man borde leva till man blir hundra så man hinner med, säger hon.

Återbruk
Totalt medverkar nio utställare. Ett återkommande tema, som verkligen spelar an på utställningens rubrik och ligger i tiden är återbruk. Anneli Karlsson, Vimmerby, får oss att förstå att man borde spara åtminstone en liten torr topp av den i sinom tid förbrukade julgranen. Hon har gjort nya av det gamla. Och har man inte gran kan man göra gran av annat än gran.
Anette Nilsson från Linköping återvänder plåtmaterial och gör juldekorationer i form av hjärtan, ljushållare, stjärnor och änglar. Iréne Andersson i Västra Eneby visar att jeans och gamla militärkläder kan få nytt liv. Hon gör mössor, tavlor och väskor av dem.
- Jag tycker om att blanda material och använder gärna renskinn, vadmal och gamla knypplade spetsar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om