Julia fick chockfaktura av Vimarhem

Den 31 januari flyttade Julia Mynt ut ur sin lägenhet. Tre och en halv månad senare kom chocken. Vimarhem debiterade 17 064 kronor för utebliven städning och underkänd tapetsering. - Det är det värsta jag har varit med om, säger Vimmerbybon.

Besviken. Den 31 januari flyttade Julia Mynt ut ur sin Vimarhem-lägenhet. Tre och en halv månad senare damp städfakturan ned i brevinkastet. Mynt blev debiterad 17 064 kronor.

Besviken. Den 31 januari flyttade Julia Mynt ut ur sin Vimarhem-lägenhet. Tre och en halv månad senare damp städfakturan ned i brevinkastet. Mynt blev debiterad 17 064 kronor.

Foto:

Vimmerby2013-09-05 06:28


I slutet av januari lämnade Julia Mynt sin fyrarummare i tillräckligt gott skick. Trodde hon.
Den 14 maj kom Vimarhems syn på saken. Mynt debiterades med 17 064 kronor på grund av utebliven städning och underkänd tapetsering.
- Det var hemskt när fakturan damp ned. Jag blev chockad. Tre veckor efter att jag hade flyttat ut hade inte Vimarhem hört av sig och då trodde jag att det var lugnt, säger Mynt och fortsätter:
- Mycket av det som fakturerades hade varit lätt att göra om, men vi fick aldrig chansen att göra det.

Låg kvalité på bilderna
Det totala beloppet består av 8475 kronor för ommålning, 6600 för städning och 1989 för omstiftning av lås.
I besiktningen fick städningen underkänt i samtliga rum, bland annat för smutsiga golv och smutsiga kökslådor.
- Vi hade städat. Sedan är det möjligt att vi gjorde några missar, men en del är bara skitsnack. Lådorna torkade jag som en dåre och vi svabbade oss ut ur lägenheten. Däremot vet jag att några var inne i lägenheten efter att vi hade lämnat den.
Julias särbo Peder Andersson var med och städade.
- Allting som Vimarhem säger är svävande. Vad är det som inte är städat? Det står ingenstans och bilderna som Vimarhem har skickat säger egentligen ingenting. De håller för låg kvalité.
Vår tidning har tagit del av bildmaterialet.
- Bilderna kanske fick fel upplösning när de skrev ut dem, men om det syns bättre på datorn hade Vimarhem kunnat mejla dem, säger Jenny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om