Julia från Vimmerby tar plats i prestigefylld jury

Om ungefär en vecka arrangeras Musikförläggarnas Pris på Grand Hôtel i Stockholm. Med i juryn sitter Vimmerbybördiga låtskrivaren Julia Karlsson, tillsammans med kollegan Anton Rundberg.

Julia Karlssons yrkesliv går i musikens tecken. Nu sitter hon i juryn till ett pris där stora namn så som ABBA, Daniela Rathana och Miss Li är nominerade i olika kategorier.

Julia Karlssons yrkesliv går i musikens tecken. Nu sitter hon i juryn till ett pris där stora namn så som ABBA, Daniela Rathana och Miss Li är nominerade i olika kategorier.

Foto: Privat

Vimmerby2022-11-06 07:00

Tillsammans utgör producentduon Julia Karlsson och Anton Rundberg två av nytillskotten i den jury som utser nominerade och vinnare inför den stora galan. För Julia Karlsson blir uppdraget en kontrast till hennes vardagliga arbete, och hon gläds över att få vara med i processen och se hur allt går till.

Hur känns det att få axla den här rollen?

"Det känns jätteroligt och ärofyllt! Samtidigt är det en utmaning att utse vinnare eftersom musik är så subjektivt, men tillsammans med juryn kom vi tillslut fram till värdiga vinnare. Jag är även jurymedlem på årets amerikanska grammisgala, och det är intressant att få jämföra processerna då de skiljer sig åt", skriver hon i ett mejl till Vimmerby Tidning.

På galan för Musikförläggarnas Pris utses bland annat vinnare i kategorierna årets internationella framgång, årets genombrott och årets låt. Dessutom uppmärksammans framstående låtskrivare, kompositörer och textförfattare.

Hur går processen till när ni utser vinnare i de olika kategorierna? 

"I och med att det är så många kategorier och nomineringar från olika delar av musikbranschen så sker processen i flera olika steg. Jag var med i sista delen och utsåg de nominerade och vinnarna." 

I år kan Julia Karlsson inte vara på plats på galan, men hon är glad och stolt över den roll hon tilldelats.

"Jag har tyvärr inte möjlighet att vara där i år vilket är lite tråkigt då det är en trevlig gala!", skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!