Låtskrivare från Vimmerby kan få världens finaste pris

Vimmerbybördiga Julia Karlsson är en av låtskrivarna bakom Tiëstos världshit "The Business", som nu är nominerad till en Grammy.

Vimmerbybördiga Julia Karlsson i sin och kollegan Anton Rundbergs studio på Södermalm. Tillsammans har de och James Bell skrivit The Business med artisten Tiësto, som nu är nominerad till en Grammy.

Vimmerbybördiga Julia Karlsson i sin och kollegan Anton Rundbergs studio på Södermalm. Tillsammans har de och James Bell skrivit The Business med artisten Tiësto, som nu är nominerad till en Grammy.

Foto: Privat

Vimmerby2021-11-26 20:00

Grammy är ett av musikvärldens finaste priser och Julia Karlsson är nominerad tillsammans med låtskrivarkollegorna Anton Rundberg och James Bell.

– Det känns jätteroligt och overkligt. Jag är så glad och tacksam, skriver Julia karlsson i ett mejl.

När juryn tillkännagav nomineringarna var Julia Karlsson i London och kunde tillsammans med sina låtskrivarkollegor titta på den amerikanska livesändningen. Låten är nominerad i kategorin Best dance/electronic recording och Julia Karlsson tror att det är den starka helheten med röst, text och musik som gör låten speciell.

– Den går att applicera på många olika situationer i livet vilket jag tror gjort att många kunnat ta den till sig.

undefined
Det var inte självklart att Julia skulle välja att arbeta med musik på heltid förrän hon gick på YH-utbildningen Musikmakarna i Örnsköldsvik. Det var där hon och Anton Rundberg lärde känna varandra och sedan mer än sju år tillbaka är de kollegor.

Redan för åtta år sedan blev Runaway (U & I), skriven av bland annat Julia Karlsson och framförd av gruppen Galantis, dubbelt grammynominerad. Nu har låtskrivaren återigen chansen att ta hem priset.

– En dröm! Jag vågar knappt ens tänka på det.

The Grammy awards är musikvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. Den hålls i Staples Center i Los Angeles i slutet av januari nästa år.

– Jag ska gå tillsammans med de andra låtskrivarna och mitt management. Det ska bli spännande! Det är alltid fantastiska uppträdanden med de största artisterna så jag ser verkligen fram emot galan.

Vad har du mer på gång utöver att vara nominerad till en Grammy?

– Jag och min kollega Anton Rundberg fortsätter skriva musik och siktar på att släppa mer inom kort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!