Julölet är här

Julölet är en liten del av Åbros produktion, men av de som får mest uppmärksamhet. I år har det bryggts 180 000 liter julöl. Och det skiljer sig från tidigare år.

Henrik Dunge tar sig ett smakprov av årets julöl, som är beskare och mörkare än tidigare. Bryggmästaren är Lennart Anemyr till höger och i mitten Åbros marknadschef Anders Nanne. Foto: Janne Strömsten

Henrik Dunge tar sig ett smakprov av årets julöl, som är beskare och mörkare än tidigare. Bryggmästaren är Lennart Anemyr till höger och i mitten Åbros marknadschef Anders Nanne. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2006-12-05 07:50

- Vi har gjort ett julöl som är mörkare och inte lika söt som tidigare, samtidigt som beskan är mer tydlig, säger Lennart Anemyr, som är bryggmästare på Åbro.
Han förklarar att svårigheten ligger i att hitta balansen mellan smakupplevelserna i de extrema ölen som kommer varje år, och den traditionella form som den breda massan vill ha.
Och den ökade beskan och nedtonade sötman samt ett mörkare och kanske något fylligare julöl, petar upp Åbro på undertecknads önskelista i år.
Så kanske att den traditionella julölens är den mest påtagliga förändringen i bryggeriets julsortiment.
Tillsammans då med bryggmästarens julöl som är helt nytt för i år, och eftersom det bygger på en direkt efterfrågan från dagligvaruhandeln finns det bara på alkoholnivån 3,5.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om