Julpynt i oktober – hiss eller diss?

1 december eller så fort löven blir gula? Julpyntarna är tidigt ute! Flera butiker har redan plockat fram pyntet och det verkar faktiskt som om att det säljer redan nu.

Vimmerby Tidning tog en vända på stan för att höra vad folk tycker om det tidiga julpyntandet. Resultatet hittar du i videon här nedanför!

Vimmerby Tidning tog en vända på stan för att höra vad folk tycker om det tidiga julpyntandet. Resultatet hittar du i videon här nedanför!

Foto: Joakim Serrander

Vimmerby2023-10-15 18:00

En genomgång som den brittiska sajten Unilad gjord 2017 pekar på att människor som börjar julpynta tidigare är lyckligare. Det handlar om att väcka barndomskänslor och förlänga förväntningarna, sa psykoanalytikern Steve McKeown till sajten.

I Vimmerby har stora kedjor som ÖoB, Rusta och Dollarstore fyllt hyllorna med alla möjliga typer av julpynt, redan två veckor innan halloween.

– Det är klart och allt julpynt som vi har fått är framplockat, säger, Ronny Hellenstierna, butikschef på Dollarstore i Vimmerby.

Hur dags plockade ni upp det i hyllorna i år?

– Det började vi med för ett par veckor sedan, det blir nog tidigare och tidigare för varje år.

undefined
På Dollarstore i Vimmerby kom julpyntet upp i hyllorna redan för två veckor sedan, berättar butikschefen Ronny Hellenstierna.

Hur populärt är det egentligen bland kunder nu i oktober?

– Jag hade två tanter inne som beklagade sig över att det var för tidigt men sen köpte de ändå två tomtar var, så det är väl lite splittrat. Många tycker att det är för tidigt men vi säljer faktiskt en hel del redan, det var därför vi tog fram det.

undefined
Blir den som julpyntar tidigt lyckligare? En genomgång som den brittiska sajten Unilad gjord 2017 pekar på att det är så.

Är det något som sticker ut som extra populärt?

– Vi har sålt många tomtar och det verkar vara det som lockar nu. Adventssakerna har inte riktigt börjat än, säger Ronny Hellenstierna.

Köpa och sälja är ju en sak, men att börja julpynta redan i oktober, är det för tidigt? Vimmerby Tidning tog en vända på stan för att höra vad folk tycker. 

– Det är ju upp till var och en men själv tycker jag att det är för tidigt, säger Sara Bergkvist.

I videon här ovanför kan du höra vad fler Vimmerbybor tycker om det tidiga pyntandet.

Traditionellt julpynt eller mer "flashigt", vad tycker du är finast?
Traditionellt julpynt eller mer "flashigt", vad tycker du är finast?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!