Julruschens topp

Julhandeln går in i sista veckan. Liksom själva upploppet av det race som förväntas slå alla tidigare rekord, igen. - Vi har sålt väldigt många platt-tv. En markant ökning mot det år den faktiskt var årets julklapp, säger Thommy Jakobsson på Expert.

Vimmerby2006-12-19 07:49

Ute ligger ingen snö vit på taken. Elektriska slingor och ljuslyktor gör sitt bästa att skänka julstämning. Men julhandeln är i full gång, förstås, så här sista veckan.
- Det har hittills gått ganska bra - trots vädret, säger Thommy Jakobsson på Expert i Vimmerby.
Jodå. Julstämningshöjande väder påverkar kommersen också i butiker där kopplingen inte är så där omedelbar till den vita varan så många av oss saknar.
- Köplusten sjunker om det är regnigt och blaskigt. Men det har som sagt gått bra ändå, säger Thommy Jakobsson, med det han vill utnämna till årets julklapp som fondvägg bakom ryggen; den platta tv:n.
Mildvintern slår förstås än hårdare mot sport- och fritidsbranschen.
- Vi har väl inte sålt så mycket längdskidor till vuxna, precis - och jag kan förstå kunderna, säger Emil Fjellgård på Intersport.
När vintersport känns avlägsen är det istället helt andra varor som kommer att hamna under julgranen.
- Vi säljer mycket kläder, särskilt collegetröjor. Och en hel del träningsredskap för inomhusträning, som pilatesbollar, hantlar och magtränare. Det kan väl gå åt efter julmaten...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om