Juniorpris och hedersutmärkelser

Vimmerby IF hade årsmöte på tisdagskvällen. Traditionsenligt delades uppmuntringspris ut till två av klubbens lovande juniorer. Dessutom fick några av klubbens trotjänare ta emot hedersutmärkelser.

Juniorpristagarna Ludvig Lundkvist och Moa Torstensson flankerade av Mikael Krantz och Niklas Juneskog som fick ta emot guldnålar med lagerskrans i samband med Vimmerby IF:s årsmöte på tisdagskvällen.

Juniorpristagarna Ludvig Lundkvist och Moa Torstensson flankerade av Mikael Krantz och Niklas Juneskog som fick ta emot guldnålar med lagerskrans i samband med Vimmerby IF:s årsmöte på tisdagskvällen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2017-02-28 19:13

De sedvanliga årsmötesförhandlingarna förflöt snabbt och smidigt under mötesordförande Marcus Alsérs ledning. Det skedde inga förändringar i styrelsen så mångårige ordföranden Budo Ericsson fick förtroendet ytterligare ett år.

Klubben har under året haft 1236 betalande medlemmar där två tredjedelar består av kvinnor. Klubben har en bred verksamhet som innefattar mycket mer än bara fotboll och på årsmötet redogjordes det för den i en åtta sidor långa och väl bearbetad verksamhetsberättelse.

Där framgick det också att föreningens ekonomi är god och stabil, men att det ska ses över en del kostnader vad det gäller bland annat klubbens anläggningar. Resultatet för 2016 blev ett plus på 174 000 kronor.

En av de sista punkterna på dagordningen var utdelning av förtjänsttecken samt Juniorpriser. Stefan Bragsjö ombesörjde dem och bjöd på en liten anekdot.

- Jag fick faktiskt priset som årets junior första gången det delades ut 1988. Den andra som fick det samma år var Gittan Kägo som jag inte kände så väl då, men nu är hon ju mamma till mina barn, sa Stefan som en liten passning till årets pristagare som dock inte skulle tas på stort allvar.

Så här löd motiveringarna för pristagarna.

- Moa Torstensson har slagit sin in i VIF:s representationslag under säsongen. Med hög träningsnärvaro och en bra speluppfattning har hon utvecklats på ett fantastiskt sätt, sa Stefan Bragsjö.

- I hård konkurrens med andra som likt pristagaren tagit stora kliv i sin utveckling föll valet på Ludvig Lundkvist. Han visar stod mognad, är träningsvillig och är en förebild för alla, sa Stefan Bragsjö.

Vidare delades alltså förtjänsttecken i form av nålar ut till en rad eldsjälar i föreningen. De två mest prestigefyllda var guldnålarna med lagerkrans som gick till Niklas Juneskog och Mikael Krantz som har en lång historia i klubben både som spelare och ledare.

Följande fick ta emot silvernålar: Tomas Gustafsson, Pär Gustafsson, Torbjörn Carlsson och Peter Ståhl.

Bronsnålar: Bertil Karlsson, Karin Hillström, Magnus Andersson, Linda Carlsson, Daniel Gustafsson, Jerker Hultqvist och Peter Ståhl.

- Samtliga har genomfört en oerhört stor gärning för klubben. Efter ett visst poängsystem har de förtjänat sina utmärkelser. Extra kul är det att få dela ut guldnålarna med lagerkrans som infördes på 1980-talet. Det är få som kommit upp i de poäng som krävs så Niklas och Mikael var nummer 26 och 27 i klubbens historia att få dem, sa Stefan Bragsjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om