JUST NU: RENO NORDEN I KONKURS

Norska Reno Norden, vars svenska dotterbolag bland annat ansvarar för sophanteringen i Vimmerby och Hultsfred, ansöker om konkurs, uppger bolaget i ett börsmeddelande.

Norska renhållningsföretaget Reno Norden, vars svenska dotterbolag sköter sophämtningen i bland annat Vimmerby och Hultsfred, begär sig i konkurs.

Norska renhållningsföretaget Reno Norden, vars svenska dotterbolag sköter sophämtningen i bland annat Vimmerby och Hultsfred, begär sig i konkurs.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-09-19 06:49

Bolaget har länge dragits med svåra ekonomiska problem, vilket vår tidning skrev om för några veckor sedan. Sedan långivarna DNB och Den Danske Bank nu meddelat att man inte beviljar bolaget ytterligare medel blev situationen ohållbar.
– Bolaget har varit på väg mot konkurs länge. Det här kommer inte som en överraskning, säger sparekonomen Joakim Bornold på Nordnet till TT.

Enligt börsmeddelande ska verksamheterna i Sverige, Danmark och Finland dock kunna fortsätta, då långivarna uppges vara redo att finansiera dessa dotterbolag trots att man nekar moderbolaget.
– Jag tolkar det som att man kommer att försöka hitta köpare till de delarna. Vi får se hur länge det varar, säger Joakim Bornold.

Peter Ekholm är vd för Reno Norden i Sverige, men han var på måndagskvällen ytterst fåordig och svarade kryptiskt på Svenska Dagbladets fråga om bolaget kommer fortsätta att köra sopor i Sverige.
– Jag känner mig trygg, om man säger så. Men jag får inte lämna några kommentarer förrän i morgon (tisdag).
SVD: Men innebär det du säger att ni inte lägger ner i Sverige?
– Man kan vara trygg ändå.

Åke Nilsson (KD) ordförande i Östra Smålands kommunalteknikförbund, har i ett tidigt skede idag på morgonen fått uppgifter om att Reno Norden kör på som vanligt i de tre kommunerna Hultsfred, Vimmerby och Högsby.

– Det är det enda besked vi fått så här långt, så mig veterligt kommer det fungera som vanligt. Sedan får vi se vad det blir för besked senare i dag, när vi vet hur det utvecklar sig. Om även det svenska bolaget drabbas. Men som sagt, konkursen påverkar inget direkt här och nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om