"Kafferep" på tisdagsmorgnar

Varje tisdag morgon, prick åtta, är det fika hos Arne Wallerstedt. De som kommer, de kommer. - Det ska vara enkelt, säger Arne som på det här sättet håller kontakten med gamla jobbarkompisar och några till.

Arne Wallerstedt.

Arne Wallerstedt.

Foto:

Vimmerby2008-04-19 04:05


Det finns de som hört talas om de där kaffemorgnarna och tyckt att det är ett bra konstigt gäng som har kafferep klockan åtta.
Men Arne Wallerstedt, född morgonpigg, tycker det är bra att hålla fast vid rutinerna.
- Många ändrar dygnsrytmen helt när de går i pension, men jag tror inte på det. Jag är av den gamla stammen - det som inte blir gjort på "möran" blir inte gjort alls. Nu ses vi en timme och så har vi hela dagen kvar, säger Arne.
"Hela dagen kvar" har betydelse, när man som åtskilliga i det här gänget envisas med att köra lastbil, jobba för sin förening, hugga ved, renovera, pyssla med Husqvarnaspisar, åka hoj och allt vad de gör - det arbetas i varierande grad. Flera passar också på att få lite motion på tisdagarna och går eller cyklar till Wallerstedt.
De samlas i den gamla mangårdsbyggnaden i Hörestadhult där brasan värmer gott - ett hus som kan vara byggt på 1700-talet och en tid tjänstgjort som fattigstuga. Nu är det renoverat med känsla och stil av Arne Wallerstedt, som lagt ner så många timmar här att han nästan törs säga att det är hans livsverk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om