Kalenderkillar

När kollegan fick diagnosen MS ville grabbarna på underhållsverkstaden på Arla göra något. Med mycket värme i hjärtat och med glimten i ögat blev det en almanacka där verkstadsgubbarna blev fotomodeller för en dag. Nu säljer de almanackan och varenda krona går direkt till forskningen om MS.

Gabriel Hidesjö, Björn Strömberg, Åke Olsson och Mats Mårtensson visar gärna upp sin almanacka där de visar upp mer än så. Hela överskottet går till forskningen om sjukdomen MS.

Gabriel Hidesjö, Björn Strömberg, Åke Olsson och Mats Mårtensson visar gärna upp sin almanacka där de visar upp mer än så. Hela överskottet går till forskningen om sjukdomen MS.

Foto:

Vimmerby2009-12-24 05:05


- Säljer vi alla blir det i alla fall 14 000 kronor, säger Gabriel Hidsjö, en av drivkrafterna bakom stödprojektet.
Det var egentligen redan i fjol som en av grabbarna på verkstaden fick beskedet att han har sjukdomen, multipel skleros eller MS som den vanligen kallas.
Inget roligt besked för någon.
- Det är klart att det är tungt, det är en fruktansvärd sjukdom, inte minst när det handlar om en ung och aktiv människa, säger Åke Olsson.

Kul idé för viktig sak
Tillsammans med Mats Mårtensson och Gabriel Hidsjö slogs han av en idé som de sedan drivit på bland de andra; en almanacka där de själva poserar som modeller!
- Det är en kul grej samtidigt som vi gör något bra för att visa vår sympati och omtanke för vår kollega, säger de.
Arla Foods i Vimmerby ställde upp och sponsrade alla produktionskostnader och en duktig fotograf fanns inom väggarna i Pontus Andersson.
- Han har fotograferat och redigerat alla bilder, berättar de.
Det var inga problem att få med de andra gubbarna på underhåll- och energicentralen som avdelningen korrekt heter.
- Vi hade riktigt roligt en eftermiddag när vi tog bilderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om