Kall start på terminen

Igår blev det kalops på papperstallrikar på kommunens största skola. Det fanns inget varmvatten att diska i. När värmen slagits av för att en knackig värmeväxlare skulle rengöras fick Vimarskolan ett oväntat bonusproblem - samtidigt gick värmeväxlaren som förser hela skolan, idrottshallen och bowlinghallen med varmvatten sönder.

Det blev papperstallrikar till kalopsen för eleverna på Vimarskolan. Utan varmvatten blev disken plötsligt ett problem.

Det blev papperstallrikar till kalopsen för eleverna på Vimarskolan. Utan varmvatten blev disken plötsligt ett problem.

Foto:

Vimmerby2010-01-13 07:25


Att det skulle vara lite kylslaget på Vimarskolan i går kom inte som någon överraskning. En värmeväxlare har krånglat under kylan och gått på halvfart.
- Tillsammans med Vimarhem och skolledningen hade vi kommit fram till att det var bäst att stänga av värmen en kort tid och blåsa rent - det blir avlagringar i värmeväxlare och istället för att dras med dålig kapacitet hela vintern ville vi kunna köra den på full effekt om det skulle bli en ny köldperiod, säger kommunens fastighetschef Bo Lennstam.

"Bara hände"
Så att det var något kylslaget och bara 14 grader i skolans matsal när kökspersonalen kom dit i går morse var så att säga ett problem som funnits med i beräkningen.
- Vi har fått upp tempen när vi använder ugnarna och ställer fram vagnarna som håller maten varm, säger Christina Ebbesson.
Men att man skulle stå utan varmvatten, var det ingen som räknat med. Kommunens fastighetschef Bo Lennstam har ingen annan förklaring än att det handlar om ett olyckligt sammanträffande.
- Det är två olika problem. Det första hade vi koll på. Det andra hände bara. Samtidigt som vi stängt av värmen gick värmeväxlaren som förser hela skolan, idrottshallen och bowlinghallen med varmvatten sönder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om