Källan invigd

Solen sken, Vimmerbyborna samlades på gräset kring "Källa Astrid" och så klippte Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman det blågula bandet. - Kan man tänka sig en bättre plats för konstverket - jag tror knappast det, säger kommunfullmäktiges ordförande Leif Carlson.

Karin Nyman och skulptör Berit Lindfeldt mellan Källa Astrid och den församlade pressen, bland annat tv från flera länder - men inte Sverige... Foto: Janne Strömsten

Karin Nyman och skulptör Berit Lindfeldt mellan Källa Astrid och den församlade pressen, bland annat tv från flera länder - men inte Sverige... Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2007-06-04 06:14

Det kom en hel hoper Vimmerbybor - och för all del några tyska tv-team - när "Källa Astrid" efter flera års arbete och många turer skulle invigas i lördags.
Många i Vimmerby har också ställt upp med hårt arbete i samband med dessa invigningsdagar.
- Jag är till exempel väldigt tacksam för att barnen från Kulturskolan ställt upp och gett sådan fin musikalisk inramning vid invigningarna, säger kultur- och fritidschef Anders Eriksson.
Reaktionerna på det nya konstverket var positiva - "vackert", "spännande", "bättre än jag trott" var några återkommande kommentarer.
Men alldeles särskilt verkar just platsen där Berit Lindfeldts ""Källa Astrid" nu är placerad ha blivit den pusselbit som trillat på alldeles rätt plats.
- Den här platsen hade ju ingen av oss tänkt på från början, men när det nu blev som det blev kan man inte känna sig annat än glad. Det här är en plats för eftertanke och meditation och Berit Lindfeldt har gjort en imponerande tolkning av Astrid Lindgrens verk och gärning, säger Leif Carlson, kommunfullmäktiges ordförande och inte kommunstyrelsen, som jag i all hast utnämnde honom till i lördagens tidning.
Det uppdraget har som bekant Carl-Axel Centerstig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om