Kalle lirar med Mitch Hiller i Vimmerby

På torsdag får Vimmerby storfrämmande från Lilla London, det vill säga Linköping. Mitch Hiller spelar då på Astrid Lindgrens Näs tillsammans med bland andra hemmasonen Kalle Sellbrink.

Kalle Sellbrink, Vimmerby hade en spelning med Mitch Hiller på Pitchers i Linköping förra veckan. På torsdag spelar de i Vimmerby.

Kalle Sellbrink, Vimmerby hade en spelning med Mitch Hiller på Pitchers i Linköping förra veckan. På torsdag spelar de i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2013-03-12 07:28


Mitch har jobbat med många av de riktigt stora inom underhållningsbranschen i sin forna hemstad London. Sedan en tid tillbaka bor han i Linköping och han håller fortfarande tät kontakt med musiker runt om i världen.

Vikarierade
Senast var fransmannen och musikern Robert Lauri i Sverige och spelade in låtar i Hillers lilla musikstudio på Danmarksgatan i Linköping. I förra veckan var Vimmerbymusikern Kalle Sellbrink i Linköping och lirade med Mitch på Pitchers pub.
- Vi träffades för första gången på soundcheck kort innan en spelning. Jag fick rycka in och vikariera för en kompis som brukar spela med Mitch och sedan har jag hållit på med det ett tag, säger Kalle Sellbrink och fortsätter:
- Jag hoppar in när han behöver och han ställer upp och spelar med mig ibland. Nu i veckan ska vi spela tillsammans på en pubkväll i Näs Lantkök. Vi har även pratat om att spela in något tillsammans.
I Linköping är numera Mitch Hiller välkänd efter att ha varit runt och spelat i kyrkor, på pubar och alla möjliga scener under ett par år. Han kom till världsmetropolen efter ha mött kärleken här, jazzsångerskan Åsa Tåhlin. Visserligen träffades de först i London, men sedan hängde Hiller och hans kompisar på ett antal spelningar i Linköping och förmodligen var det inte för att kommunen är världens bästa konsertstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om