Kalle Sellbrink mötte sin stora idol - på ett läger i USA

Musikern Kalle Sellbrink har varit i USA och mött sin idol Steve Earle. Han fick chansen att medverka i en utbildning i låtskrivande som Steve Earle höll i. Även medverkade Grammyvinnaren Shawn Colin som föreläsare.

Kalle Sellbrink tillsammans med sin stora idol Steve Earle

Kalle Sellbrink tillsammans med sin stora idol Steve Earle

Foto: Privat

Vimmerby2016-07-13 08:00

Kalle berättar att han var en av ca 75 deltagare, där majoriteten kom från USA, en från Schweiz, en från Belgien och sju från Australien och Nya Zeeland.

Sjöng på svenska

Undervisningen var av hög kvalité och Kalle har aldrig antecknat så mycket som under dessa dagar.

På kvällarna fick deltagarna framträda med sina egna verk. Kalle uppträdde tre gånger och sjöng på svenska. Det blev en succé även att ingen förstod texterna, han fick höra hela veckan att de andra deltagarna känt hans låtar i hjärtat.

Veckan avslutades med en konsert med Steve och Shawn. Kalle hade pratat med Steve under dagen och frågat om han kunde spela låten "Me and the eagle". Steve bara skrattade och skakade på huvudet och sa "I only play that in Montana". Senare under konserten sa Steve plötsligt "Ok, here's a song I usually only play in Montana" Kalle berättar att Steve gjorde en fantastisk version av låten och det var en obeskrivlig känsla. Efter lägret fick Kalle sin gitarr signerat av Steve.

BBC gör dokumentär

Brittiska BBC var på plats under lägret för att göra en radiodokumentär. Kalle berättar att han blev intervjuad vid ett flertal tillfälle under veckan, de spelade även in när deltagarna framförde sina egna låtar.

– Vad som fastnar på dokumentären vet vi inte förrän i oktober/november när den ska vara klar att sändas. Men jag åt lunch med en av BBC-reportrarna innan jag åkte hem till Sverige och hon sa att jag hade goda chanser att komma med eftersom de tyckte jag hade stuckit ut ur gruppen med mina låtar på svenska.

Avslutningsvis berättar Kalle att det har varit två fantastiska veckor i USA.

– Jag har träffat en massa underbara människor, fått hänga med en av mina största idoler och lärt mig massor nya saker.Dessutom hoppas jag att jag har fått en välriktad spark i rätt riktning så att jag kommer att ta tag i mitt låtskrivande igen. Det har legat och vilat alldeles för länge, men nu är jag verkligen inspirerad.

Härnäst under sommaren är det som vanligt massor av spelningar som gäller, både i Vimmerbytrakten och runt omkring i Sverige.

Kalles signerade gitarr, med citatet "Swedes? Germans without uniforms"
Kalles signerade gitarr, med citatet "Swedes? Germans without uniforms"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om