Kalle Sellbrink släpper singel med tunga namn

När Kalle Sellbrink släpper sin första singel med jobbkollegan Carl Lidberg omger de sig med erfarna rävar. Keyboardist som jobbat med Lundell och Hellström. Ljudteknikern som mixat har arbetat med Elton John och McCartney, och har prisats med en Grammy Award. "Jag är nästan lite starstruck!"

Kalle Sellbrink och Carl Lidberg jobbar ihop på dagarna, anställda av Linköpings kommun. Nu fortsätter samarbetet på fritiden och på fredag släpps deras första gemensamma singel.

Kalle Sellbrink och Carl Lidberg jobbar ihop på dagarna, anställda av Linköpings kommun. Nu fortsätter samarbetet på fritiden och på fredag släpps deras första gemensamma singel.

Foto: Therese Mirholt

Vimmerby2024-05-14 18:00

– För att vara lyckligt gift har jag haft en ovanligt bra singelvår.

Kalle Sellbrink är minst sagt nöjd med resultatet, när han nu släpper sin första singel med kollegan Carl Lidberg. Båda är anställda av Linköpings kommun som kulturarbetare inom äldreomsorgen.

– Vi hade aldrig träffats innan vi började jobba ihop, men han känns lite som en brother from another mother, som man brukar säga. Faktiskt såg jag honom när han vann sin delfinal i Sikta mot Stjärnorna 1994, som Thomas Di Leva, men det är nog inte det han vill att jag lyfter fram, han har utvecklats sedan dess…

undefined
Kalle Sellbrink och Carl Lidberg jobbar ihop på dagarna, anställda av Linköpings kommun. Nu fortsätter samarbetet på fritiden och på fredag släpps deras första gemensamma singel.

Kollegorna upptäckte att deras musikskapande matchade. De har utvecklat konceptet ”Kalle & Calle” och nu, på fredag för att vara mer exakt, blir det singelsläpp vilket firas med en första spelning på Palatset i Linköping samma kväll.

Det är inte att ta miste på att Kalle Sellbrink är nöjd med vilka som är involverade i singeln.

– En av mina absoluta svenska favoriter bland svenska rock-keyboardister, David Nyström, har lagt keyboardslingorna. Jag har hört honom sedan början av 2000-talet, han är helt fantastisk och har jobbat ihop med Ulf Lundell, Winnerbäck och Håkan Hellström.

– Och killen som jobbat med mixning och mastering är ljudteknikern Thomas Juth, som arbetat med Elton John och Paul McCartney. Vi fick mixen i natt, mejlad från USA, så nu är låten inskickad för Spotify-uppladdning. Häftigt!

Vad är det här för typ av låt – vem kommer att gilla den, tror du?

– Alla som tycker om bra musik med starka refränger och mening i texten, skulle jag säga. En väldigt bra låt att klappa händerna och sjunga med i och ju fler som gör det desto mer får vi fram budskapet. Det behöver inte vara så svårt, det räcker med några ord som ramlar in i huvudet på folk.

Text med mening är viktigt för Kalle Sellbrink, både när han lyssnar och spelar.

– En bra låt ska få en att både le och gråta samtidigt. Jag är en sån som har svårt att gråta på begravningar, men jag är en jäkel på att gråta till plötsliga jättebra textrader i en sång. Det är väl det mycket man försöker få till själv också. 

undefined
Kalle Sellbrink beskriver låten "Om det var du" som ett punkigt statement.

Och här är budskapet ett punkigt statement med titeln ”Om det var du”.

– Eller ”Tänk om det var du”, men det lutar åt det kortare alternativet. Ett bra och välfungerande samhälle måste börja med empati. Folk idag har lite svårt att sätta sig in i andra situation, känna in andras känslor och det blir så väldigt omänskligt i dialoger och samtal, även i politiken. Det handlar om vad som händer om man vänder spegeln mot sig själv – om det var du, vad skulle du tycka?

Kalle Sellbrink beskriver Carl Lidberg som en superkreativ gitarrist och låtskrivare som kan få ur sig det han vill säga på en slagkraftig hit på tre och en halv minut. Samarbetet utanför det dagliga arbetet har bara börjat.

– Nu har vi singelsläpp och debutkonsert. Vi har fått till ett fantastiskt band, med Georg Härnsten Egg på trummor och Jonathan Olsson på bas, från ett av Sveriges bästa metalband, killar som spelat med legendarer som Brian May och Joe Lynn Turner. Det vore väl dumt att släppa det här nu. På scenen gästas vi också av duktiga sångerskan Linda Davidsson. Det blir absolut spelningar i Vimmerby/Hultsfredtrakten framöver, vi har bara inte spikat datum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!