Kalles: "Vi tjänar inte mycket på öppningen"

Fyra veckors öppet på Kalles Lek & Lattjo kan summeras med ett godkänt. ”Vi tjänar inte mycket pengar, men det finns en efterfrågan”, säger ägaren Maria Carlsson.

Elsa Uhrefalk hade gott om svängrum på Kalles.

Elsa Uhrefalk hade gott om svängrum på Kalles.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2020-07-18 08:00

I samma veva som ALV öppnade sin, skulle det visa sig, rekordkorta säsong, valde leklandet Kalles Lek & Lattjo också att öppna efter att ha haft stängt under våren. Med begränsat antal besökare, nedskalat utbud och strängare hygienkrav.

– Vi lägger alltid mycket tid på städning, nu förstås ännu mer. Men bollhavet hade blivit för mycket att handskas med, så det har vi stängt.

Hur har ni påverkats av att ALV stängt?

– Inte jättemycket. Turister som kommer för ALV får vi mest del av när det regnar. Däremot har vi andra besökare som gärna ser oss som ett utflyktsmål, bland annat från Eksjö och Oskarshamn. Men det är fruktansvärt tråkigt. Alla mår bra av en blommande stad, där företagen fungerar.

Besökarna får stanna hur länge de vill och Maria Carlsson upplever att de flesta är bra på att ta hänsyn.

– Vi har stora ytor och gott om bord, så det blir inte trångt. Personalen kan säga nej om det skulle behövas och vi har begränsat till två vuxna per sällskap, för att inte ta plats från leksugna barn. Beslutet att öppna känns rätt, men vi kan också stänga igen med kort varsel, om situationen skulle bli värre.

Ser ekonomin ljusare ut nu än i våras?

– Vi tjänar inte mycket på öppningen, men ser det som en service. Vi har ju tänkt klara oss igenom det här, men det ser inte jättebra ut på kontot.

Finns det något som kan ändra på det?

– Vi hoppas att vår catering kommer igång i höst, när det förhoppningsvis blir fler sammankomster igen.

Ellen Nyström och Tess Frid lägger extra tid på städning.
Ellen Nyström och Tess Frid lägger extra tid på städning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!