"Kan aldrig hända igen"

Astrid Lindgrens Värld ville ha ett maffigt åskoväder i nya storsatsningen Ronjaborgen. Men det blev lite för mycket av det goda när en av pyroteknikstationerna tände eld på en studsmatta i helgen. - Vi vet varför det hände och vi har sett till att det aldrig kan hända igen, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2011-06-28 06:26

Intresset för den nybyggda Ronjaborgen i ALV, som invigdes den 18 juni, har varit stort och till de mer spektakulära inslagen finns ett moment med realistiskt åskoväder som får hela borgen att klyvas i två bitar.
I lördags blev det dock lite väl dramatiskt, när det slog alldeles äkta lågor ur borgen.
Gnistor från den ena av borgens två pyrotekniska stationer lyckades antända en studsmatta, som började brinna.

Brandens uppkomst
- Skälet till att vi valt att ha två stationer som orsakar gnistregn, en högt uppe i borgen och en längre ner, är att vi ville ha en riktigt rejäl effekt. Nu hade rören i den nedre stationen flyttat på sig så att de sprutade gnistor på den studsmatta vi har där av säkerhetsskäl eftersom skådespelarna hoppar fram och tillbaka över helvetesgapet.
- Den enda orsaken vi kan se är att rören flyttat sig lite gång efter gång när borgen gått isär och ihop under en vecka, säger vd Mikael Ahlerup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om