Kan bli nästa storsatsning i ALV

Blir Karlsson på taket nästa stora satsning i Astrid Lindgrens Värld? Kan så bli – Karlsson är i vilket fall en av kandidaterna. – Karlsson fanns med i tankarna redan när vi tog beslutet att bygga en ny Bröderna Lejonhjärta-miljö. Men Karlsson är bara ett av flera alternativ som vi tittar på, säger vd Jocke Johansson.

Älskad av generationer. Karlsson – här gestaltad av Markoolio på Göta Lejon – är en av de populäraste figurerna i Astrid Lindgrens Värld och det belastar miljön. Två skäl som kan tala för att Karlsson på taket blir nästa stora investering i ALV.

Älskad av generationer. Karlsson – här gestaltad av Markoolio på Göta Lejon – är en av de populäraste figurerna i Astrid Lindgrens Värld och det belastar miljön. Två skäl som kan tala för att Karlsson på taket blir nästa stora investering i ALV.

Foto: Scanpix

Vimmerby2016-05-25 05:38

Om knappt tre veckor invigs årets jättenyhet i Astrid Lindgrens Värld – en helt ny Bröderna Lejonhjärta-miljö. Men redan nu går tankarna mot nästa storsatsning.

Runt 2019

– Vi har sagt att vi gärna ser en nyhet vart tredje, fjärde år. Det är en sådan intervall vi vill jobba med. Så under 2017 bör vi ta beslut för nästa stora investering som bör vara på plats runt 2019, säger Jocke Johansson, vd i Astrid Lindgrens Värld.

I samband med föreningen Bevara Vimmerbys årsmöte, som nyligen hölls just i ALV, var framtidsplanerna uppe till diskussion. Och en miljö som Jocke Johansson nämner som tänkbart nästa alternativ är Karlsson på taket.

Vad är det som gör Karlsson intressant?

– Det är ett populärt område i parken, som därmed också belastas hårt. Ur slitageperspektivet är Karlsson absolut ett av alternativen och det fanns med redan när vi tog beslutet att satsa på Bröderna Lejonhjärta.

Men Jocke Johansson betonar också att inga beslut är tagna.

– Det har inte ens varit uppe på styrelsebordet, mer än att vi tittar på vilka miljöer som är lämpliga att förnya och som behöver en uppfräschning. Vi jobbar med att ta fram underlag för olika utvecklingsmöjligheter, och där är Karlsson ett av alternativen.

Vilka är de andra alternativen?

– Flera. Till exempel Rasmus på luffen, som ligger lite konstigt i sin tidsaxel och egentligen borde ligga närmare Katthult, Nils Karlsson Pyssling eller en helt ny miljö, som Mio min Mio. Vi tittar på alla Astrids berättelser och stänger inga dörrar. Det är många pusselbitar som är långt ifrån färdiglagda.

Men Karlsson är alternativ ett?

– Nej, det kan jag inte säga. Alla är lika intressanta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om