"Kan Eken byggas om till bostäder?"

"Kan det vara aktuellt att bygga om eken i Vimmerby för att motverka bristen på bostäder i centralorten? den frågan ställer nu Gudrun Brunegård (KD) till kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson.

Foto: Arkivfoto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-12-13 08:05

I en skriftlig fråga som hon lämnat in till kommunkansliet beskriver hon bostadsbristen i Vimmerby som stor.
- Det märks exempelvis på att villapriserna ligger högre här än i flera av grannkommunerna och att fler pendlar in till kommunen än ut från den. Man kan därför förmoda att det finns utrymme för rätt många fler bostäder, innan behovet är mättat, skriver Gudrun Brunegård.

Hon ser många fördelar med fler bostäder och en inflyttning till kommunen.

- En ökad inflyttning skulle ha flera positiva effekter, både på skatteunderlag och statsbidrag, men inte minst för kompetensförsörjningen till såväl offentlig som privat sektor.
Hon anser att det behöver komma fram fler förslag än de sm kommunen hittills föreslagit förslag .

- Det har i diskussionen framkommit att kommunen gärna vill att andra ska bygga, med tanke på den redan stora kommunala låneskulden. Ägaren till Eken gick för en tid sedan ut i media och önskade dialog med kommunen angående vilka behov kommunen ser, som fastigheten skulle kunna användas till. Min fråga är därför: Skulle du kunna tänka dig att signalera behov av flerbostadshus till ägaren till Eken, för eventuell ombyggnation?

Enligt fullmäktiges regler för "enkel fråga" ska Tomas Peterson (M) svara på frågan på måndag då fullmäktige har årets sista sammanträde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om