Kan slopa skolfotot i förskolan

Skolfotots framtid i Vimmerbys förskolor är osäker. Fotograferingen anses stjäla tid från den ordinarie verksamheten.
- Skolfoto i förskolan är inget det finns krav på eller som vi har behov av", menar förskolans verksamhetschef Anne-Cathrine Ingström.

Vimmerby2017-10-16 12:00

Just nu pågår det diskussioner i kommunen om att ta bort skolfotograferingen i förskolan. Enligt Anne-Cathrine Ingström beror det på att det finns önskemål om att tiden som läggs på fotograferingen heller kunde gå till den ordinarie verksamheten.

Skolfotografering i förskolan har diskuterats att vi ska sluta med. Gruppfoto är inget som finns behov av eller krav på och fotografering har ibland upplevts som en extra uppgift som tagit tid från verksamheten.

I Hultsfred kommun togs skolfoto bort 2015 och i år följde Orskarshamns kommun i deras fotspår. Enligt Anne-Cathrine finns det i förskolan inte något behov av att blanda in en extern part, den fotografering som behövs klarar förskolorna själva.

De foton som eventuellt behövs för dokumentation av förskolans verksamhet tar pedagogerna själva.

Diskussionen rådande fotot kommer inte att leda till någon förändring på kort sikt eftersom det ännu finns ett avtal för verksamheten att förhålla sig till.

Definitivt beslut är inte fattat ännu då vi har ett pågående avtal. Att sluta med skolfoto i förskolan blir därför aktuellt när avtalet löper ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om