Välkänd artist kommer till Vimmerby

Sedan starten på 1990-talet har Vimmerby Rotaryklubb samlat in över en miljon kronor. På söndagen är det dags för en ny välgörenhetskonsert.

Uno Svenningsson är ute på en stor jubileumsturné. På söndag är det Vimmerby som gäller.

Uno Svenningsson är ute på en stor jubileumsturné. På söndag är det Vimmerby som gäller.

Foto: Felix Olsson

Vimmerby2024-03-21 05:00

Precis som vanligt genomförs konserten i Vimmerby kyrka – där det finns plats för 450 besökare. Ulf Berg i konsertkommittén hoppas och tror att det blir fullsatt.    

– Läget är väldigt positivt. Än så länge har det varit bra fart på biljettförsäljningen.

Det är 26:e gången som Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubb arrangerar en välgörenhetskonsert. Förra året var det Sonja Aldén som sjöng. I år är det Uno Svenningsson.     

– Vi sitter alltid och bollar vad det finns för tänkbara alternativ. Genom åren har vi haft många välkända artister. Uno Svenningsson känns som ett bra val, vilket också syns på biljettförsäljningen. Han firar 40 år som artist och är ute på en jubileumsturné, säger Ulf Berg.   

Allt överskott från konserten går oavkortat till olika välgörenhetsprojekt. De senaste två åren har Rotary bland annat stöttat ukrainska barn och ett sjukhus i Tanzania. Lokalt har organisationen Majblomman fått ta del av potten.    

– Det brukar bli en bra slant varje år. Eftersom vi jobbar ideellt med det här är det inga större omkostnader, säger Ulf Berg.       

Hur kommer pengarna fördelas efter söndagens konsert?    

– Det är inte klart än. Vi har en särskild hjälpkommitté som tar de besluten.              

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om