Krogprofilen "Mimmis" Novratidis har avlidit

Den välkände krogprofilen i Vimmerby Efthimios "Mimmis" Novratidis har avlidit. Det meddelar familjen på nattklubben Kharmas sociala medier.

"Mimmis" och familjen Novratidis startade Monte Carlo som är en av de första pizzeriorna i Vimmerby. Familjen drev krogen i nära 30 år.

"Mimmis" och familjen Novratidis startade Monte Carlo som är en av de första pizzeriorna i Vimmerby. Familjen drev krogen i nära 30 år.

Foto: Janne Strömsten

Vimmerby2023-03-15 20:30
undefined
En bild från december 2013 när det blev klart att Mimmis och Christopher Novratidis satsade på en ny nattklubb vid namn Kharma i Vimmerby.

Även om det främst var sonen Christopher som stod vid rodret den gången fanns också "Mimmis" Novratidis med när nattklubben startades 2014. Sen dess är den ett av stans starkaste nöjesställen.

"Mimmis" bana i krogbranschen i Vimmerby började långt tidigare, närmare bestämt för nära 40 år sen när han och familjen placerade Monte Carlo på Vimmerbys krogkarta.

Familjen hade nyligen flyttat från Oskarshamn till Vimmerby och tanken att öppna något eget spirade.
"1984 fick jag möjligheten att hyra i den här byggnaden. Jag kommer ihåg att det stod några gamla bilar härinne, så det var en hel del jobb, berättade "Mimmis" för Vimmerby Tidning 2007.
Från början var det biljardhall, men redan andra året kom det till ett kök för pizza och 1990 utökade Monte Carlo med restaurangdelen.
Ett par år i slutet av 1990-talet hade Monte Carlo även puben "No Name" på övervåningen i byggnaden där restaurangen fortfarande finns kvar, men nu i annan ägo.

undefined
"Mimmis" Novratidis och hans familj startade Monte Carlo i Vimmerby som spelhall och kafé 1984. Efter hand växte verksamheten till pizzeria och restaurang.

Familjen Novratidis sålde sitt skötebarn Monte Carlo 2012. 

"Det har varit fantastiskt roliga år. Man lär känna så mycket människor. Lokala stammisar och gäster som kommit hit som barn och nu har egna ungar med sig - vi möter till och med en tredje generation", sa "Mimmis" till Vimmerby Tidning vid det tillfället.

Under en kortare sejour drev han golfrestaurangen i Tobo innan det var dags att satsa på nattklubben i Vimmerby 2014.

Även efter pensionering har han varit delaktig i verksamheten.

Mimmis Novratidis blev 67 år.

undefined
"Mimmis" Novratidis var mycket intresserad av sport. Här firas det grekiska EM-guldet i fotboll 2004. Lokalt följde han gärna Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!