Kända författare till Bokens Dag

Göteborg har precis haft sin Bokmässa. I slutet av oktober är det dags för Vimmerbys variant. - Vi tycker faktiskt att Bokens Dag är Vimmerbys egen lilla bokmässa och hoppas på samma succé som i fjol, säger Maria Tunek och Henriette Westholm på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2011-10-01 04:05


Intresset för böcker är stort, kanske större än på länge.
- Det märks på alla bokcirklar som är igång och vi har ju haft många författarbesök här på Näs och de är väldigt uppskattade, säger Maria Tunek, bibliotekarie på Näs.
Den 30 oktober är det dags för årets upplaga av Bokens Dag, som arrangeras tillsammans med Vimmerby bibliotek. Förra året drog dagen, som då arrangerades för första gången, fullt hus på Näs.
- Det blev helt enkelt väldigt, väldigt lyckat och fick bra respons.

Säkert - och nytt
Precis som i fjol har man ansträngt sig för att hitta en mix av författare som ska kunna dra bred publik.
- Förhoppningen är att de flesta ska känna att det åtminstone finns någon eller några man väldigt gärna vill komma och lyssna på. Och att man av bara farten upptäcker något nytt som ger mersmak när man hör allihop, säger marknadsförare Henriette Westholm, med ett brett leende.
Att få författare att komma till Astrid Lindgrens Näs brukar inte vara några större problem.
- Tvärtom, det är vanligt att de säger att det ska bli roligt att komma just till Vimmerby och det händer då och då att man får höra dem säga att "utan Astrid Lindgren hade jag inte blivit författare"...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om