Känns ruttet

Redan 2011 har dömdes FBSK:s omklädningsrum ut.
- Det är så illa att en del barn inte kan gå in där. De blir sjuka av möglet, säger Thomas Blomberg, ordförande i Frödinge/Brantestad SK.

Vimmerby2015-03-03 07:24


Problemet såg ut att kunna lösas - FBSK tar över bygdegården, bygger ut med nya omklädningsrum och utökar verksamheten med aktiviteter som kommer flera till gagn.
Men finansieringen hänger fortfarande i luften. För en tid sedan fick föreningen nej på sin bidragsansökan till Allmänna arvsfonden. Det kom som en kalldusch.
- Vi blev lite chockade. Det är som ett steg framåt, två steg bakåt.

Sjuka
Frödinge/Brantestad SK har en dunderfin idrottsplats. Men intill den vackra Lundavallen ligger klubbstugan. Den har gjort sitt. Stommen kommer från baracker från ett vägbygge. Efter drygt 30 års trogen tjänst var det bara att konstatera att det behövdes något nytt.
- Redan 2011 dömde Anticimex ut baracken. Syllen i grundbalkarna är mer eller mindre murkna, golvet vid bastun bågnar när man går på det. Det luktar så starkt av mögel att alla inte kan använda omklädningsrummen - man vill ju inte att våra idrottsutövare ska bli sjuka, säger Thomas Blomberg, ordförande i FBSK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om