Kanonsäsong på fler turistboenden

Det har varit en kanonsäsong för flera av turistboendena i Vimmerby Kommun. En förklaring till årets ström av turister kan vara det goda vädret. - Det har varit en väldigt bra sommar, som framför allt fortsätter att vara bra, säger Ann-Louise Glader, receptionschef på Fredensborgs herrgård.

Ann-Louise Glader är receptionschef på Fredensborgs herrgård och hon berättar att de haft en bra säsong i år.

Ann-Louise Glader är receptionschef på Fredensborgs herrgård och hon berättar att de haft en bra säsong i år.

Foto:

Vimmerby2014-08-16 04:06


De flesta boendena i Vimmerby kommun verkar ha gjort en bra turistsäsong i år. Och på bland annat Fredensborgs herrgård är säsongen långt ifrån över än.
- Det har varit en väldigt bra sommar som framför allt fortsätter att vara bra. Andra år brukar besökarna kraftigt minska i mitten på augusti. Men det har det inte gjort i år, säger Ann-Louise Glader.

"Jättesvåt att säga"
Enligt Ann-Louise Glader är det svårt att säga varför det blir en så lång säsong för dem i år.
- Båda augusti och september ser bra ut. Men vad det beror på är jättesvårt att säga. Det kan vara för att vädret var lite sämre i början på säsongen, säger Ann-Louise Glader.
Det har även varit en bra säsong för det nystartade Vimmerby bed & breakfast. Nina Carlsson, som jobbar på boendet säger att säsongen varit över förväntan. Och Vimmerby bed & breakfast ägare håller med.
- Det har varit bra. Vi är tillfreds och har inget att klaga på. Sen han man alltid saker att lära eftersom det är första året som vi driver verksamheten. Men det har helt klart gått över förväntningarna, säger Henrik Samuelsson, ägare av Vimmerby Bed and Breakfast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om