Karl-Evert avtackades efter 50 år

Karl-Evert Karlsson kom in som 14-årig verkstadselev på Karlbergs bilverkstad. Igår var det dags att gå hem, från Skobes.- Aldrig kunde jag väl tro att det skulle bli 50 år på jobbet. Men det blev det, säger mekanikern som sett utvecklingen gå i racerfart under motorhuven och som lämnar ett betydande tomrum efter sig på jobbet.

Vimmerby2013-08-31 04:06


När platschef Jerry Thörn nyligen berättade för någon att Kalle i verksta"n skulle sluta blev den omedelbara kommentaren:
"Hur ska det då gå? Han kan ju allt!"
En reaktion som Jerry Thörn är säker på omfattar känslorna hos många.
- Det kommer att bli väldigt tomt i "Kalles hörn" i verkstaden. Efter alla dessa år är han ju någon som både kunder och medarbetare är vana att se här och hans kunskaper i traditionell felsökning och att laga en bil från grunden, ja, den är oslagbar.
Traditionell felsökning. Ett begrepp som Karl-Evert Karlsson alltid tyckt varit en spännande utmaning.
- Det var roligt då, men det har varit ett intressant område hela tiden. Utvecklingen har ju varit enorm från Volvo PV Amazon till dagens elektronikmonster där det är avancerat att bara byta en säkring eller lampa.
Han gick treårig verkstadsskola och kom redan som 14-åring in på praktik på Karlbergs. Här blev han kvar. Om det är på dagen 50 år låter han vara osagt. Men hösten 1963 kom han i alla fall till företaget.
- Jag har varit här så länge att jag hunnit avverka rätt många arbetsgivare. Först var det Hilding Karlberg, som startat Karlbergs, sedan Olof Karlberg, Johan Karlberg, Gunnel Karlberg, därefter familjen Ekfeldt och för ett och ett halvt år sedan togs företaget över av Skobes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om