Kärlek och sång kryddar lustspel

Skrattfest utlovas när teatergänget på Karaktärshotellet än en gång bjuder på lustspel med Vimmerbykaraktärerna Stolpe och Kruse i täten. Och visst får skrattmusklerna sitt...

Vimmerby2010-10-04 06:30

Micael Glennfalk har skrivit manus till och svarat för regin i det nya lustspelet, Bröllopsnatt & Pokerfnatt, där den samspelta och välbekanta ensemblen på Karaktärshotellet åter visar att man visst inte behöver åka till Falkenberg eller Fredriksdalsteatern om man vill garva.

Mycket sång
Micael Glennfalk är lyhörd för vad publiken vill ha. Förvecklingar utan att det blir alltför krångligt. Tempo - men inte för mycket av det goda.
- Rytmen måste variera lite, det ska pendla mellan känslolägena. Jag tror ingen orkar se en akt där folk skriker och springer i dörrar oavbrutet i 40 minuter, säger han.
Den som måste skynda lite extra och hålla ångan uppe är Anders Enqvist, som har tre roller och har tätt mellan klädskiftena...
I förra uppsättningen fick publiken vara med och sjunga en snutt, Pärleporten. Och restaurangtaket höll på att lyfta. Smått tagen av publikens respons spetsade Glennfalk öronen när han i pausen hörde folk kommentera det där inslaget och förstod att det gett mersmak.
Så i år har man löpt linan ut. Publiken kastas in i värsta körrepetitionerna och ger, styrkta i kollektivets anonymitet, järnet i kampen om vilken kör som ska få representera Vimmerby i ett stort körslag i Stockholm.
Vi kan bara konstatera att allsången är ett smart drag och att musiken lyfter stämningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om