Man i 40-årsåldern får fängelse efter flera fall av misshandel

En man straffas nu för brott som har pågått under fyra års tid. Mannen från Vimmerby har vid upprepade tillfällen misshandlat sin fru så att hon behövt uppsöka vård.

Arkivbild. Mannen som nu döms för att ha misshandlat sin fru straffas med fängelse och skadestånd.

Arkivbild. Mannen som nu döms för att ha misshandlat sin fru straffas med fängelse och skadestånd.

Foto: Johannes Widergren/Kollage

Vimmerby2024-07-19 14:53

Flera gånger ska en man i 40-årsåldern, hemmahörande i Vimmerby kommun, ha slagit eller på andra sätt misshandlat sin fru. Allt ska ha inträffat mellan hösten 2020 och våren 2024 och mannen har bland annat delat ut knytnävsslag mot kvinnans revben så att hon fått flera frakturer. Han har också, vid andra tillfällen, puttat in henne i en glasdörr så att hon fallit omkull och också kastat en tvättställning mot hennes huvud.

Paret har varit gifta i omkring 20 år. Vid ett tillfälle ska mannen enligt utredningen ha utdelat ett knytnävsslag mot kvinnans revben. För läkaren berättade kvinnan senare att skadorna har orsakats av en häst. Även vid senare tillfällen har kvinnan inte berättat att det är hennes man som orsakat skador som hon har sökt vård för.

Tingsrätten menar att kvinnans trovärdighet inte kan ifrågasättas och under utredningen har flera fotografier som kvinnan tagit av sina skador kommit fram. Det finns även ett filmklipp som visar en ordväxling mellan paret. Flera vittnen, bland annat vänner och bekanta till kvinnan, har också i förhör berättat om vad de sett och upplevt. 40-åringen från Vimmerby har nekat till samtliga anklagelser. 

Han döms för totalt sex fall av misshandel till ett år i fängelse och ska också betala 112 00 kronor i skadestånd till kvinnan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!