Kattägare har tröttnat på djurplågeri

Sunniva Hoffsten bor i Bullerbyn. Hon vågar inte släppa ut sin katt, eftersom hon ofta ser hur bostadsområdets barn plågar djur.- Det som skrämmer är attityden. När man undrar vad de håller på med svarar de "det ska du skita i".

Vimmerby2012-10-19 06:13

Konflikter om katter i Bullerbyn är enligt Sunniva Hoffsten och Angelica Santic något som pågått i flera år. Båda säger att de åtskilliga gånger sett katter bli sparkade, slagna, spottade på. Och att igelkottar använts som fotboll och ekorrar utsatts för stenkastning.
- Älskar man djur är det förstås svårt att stillatigande se när barnen håller på som de gör. Frustrationen byggs bara på och jag är rädd att det ska gå över styr någon dag, så att man slår till någon, säger Angelica Santic.

Får stanna inne
En av hennes katter blev för fem år sedan svårt misshandlad. Den katt hon har idag släpper hon ut.
- Jag har inget val. Hon skulle riva lägenheten om hon inte fick komma ut. Men man går ju på helspänn och minsta ljud man hör gör att man tror att det är något på gång.
Sunniva Hoffsten törs inte släppa ut sin katt Nellie, som istället får vistas i lägenheten och på den nätade balkongen. En kanin som tidigare var ute i bur på gräsmattan har också plockats in, eftersom den inte fick vara ifred.
- Det skulle inte behöva vara så här. Och problemet blir bara värre. Tyvärr möts man inte av förståelse. Ser man något och skriker "vad håller ni på med?" blir oftast svaret "det ska du skita i".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om