Kd ändrar sig om Ceosvallen

Kristdemokraterna svänger igen om placeringen av en fotbollsanläggning. Från att ha varit för, sen ytterst tveksamt, är partiet nu återigen för en placering på Ceosvallen.

Vimmerby2007-04-25 06:16

- Det är en helhetsbedömning som gör att vi ställer oss bakom det liggande förslaget, säger Gudrun Brunegård i ett pressmeddelande.
Frågan om placeringen av en fotbollsanläggning har dominerat den lokala debatten de senaste månaderna. Allt sedan förslaget för en ny detaljplan för Ceosområdet lades fram.
Reaktionerna har varit många och tveksamheterna över att placera en samlad fotbollsanläggning mitt i ett industriområde har ifrågasatts. Både av enskilda politiker och inte minst av näringslivet.
Bland partierna är det kristdemokraterna som varit mest skeptiska till Ceos.
- Vi är mycket skeptiska och tycker att alternativ måste tas fram i en så här viktig fråga, sade Gudrun Brunegård i vår tidning lördagen den 10 mars.
Hon såg då klara fördelar att försöka placera en ny fotbollsanläggning i närheten av de redan befintliga idrottsanläggningarna och bostadsområdena vid exempelvis Lundaområdet eller Skjutbaneområdet.
Nu sätter kd ned foten i frågan och går på det liggande förslaget!
Gudrun Brunegård radar upp tiotalet punkter till varför partiet svänger tillbaka till Ceosalternativet.
? Stordriftsfördelar för VIF med en samlad verksamhet.
? Stora summor, (sex miljoner kronor under 30 år, skulle gå till spillo vid en flytt av verksamheten.
? Trafikriskerna förekommer redan sedan många år och polisen och Vägverket har påtalat behovet av åtgärder i förslaget till detaljplan.
? Den öppna landskapsbilden runt Vimmerby bli kvar.
? Industrimark kan exploateras på andra håll. Kommunen planerar för ny industrimark Krönsmon, in till Arla och möjligen vid Höredstahult.
? Ytan vid skjutbaneområdet räcker inte till för tillräckligt många planer och att dela upp anläggningen mellan skjutbaneskogen och Lundaområdet innebär att den splittras av Bysjövägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om