KD har presenterat sitt valprogram

Valprogrammen för de olika partierna har börjat ta form och Kristdemokraterna har nu gjort en presentation av sitt program. - Vi kämpar bland annat för barnfamiljerna, de äldre och de svaga i samhället. Vi vill att de ska få bestämma mer över sin vardag, säger Gudrun Brunegård, en av kristdemokraternas landstingsledamöter.

Vimmerby2010-08-06 06:19

Det bor många människor inne i Vimmerby, men runt om i kommunens olika tätorter bor cirka hälften av befolkningen.
- Trots att Vimmerby är det stora centrumet får vi inte glömma bort samhällena runt omkring. Att det ska finnas skolor och kompletteringstrafik är något som vi jobbar för, berättar Göran Gustafsson, vice ordförande i teknik och servicenämnden.
Förra året var det på tal om att skolorna skulle läggas ned i ytterorterna, vilket KD var emot, men för att de ska finnas kvar vill de ställa vissa krav.
- Det ska finnas tydliga spelregler. Det måste vara ett visst elevantal för att det ska fungera att driva skola. Vi måste se framåt och skulle det inträffa att det skulle vara färre med barn i ett samhälle tar vi upp en diskussion med föräldrar och befolkning för att hitta en lösning, berättar Elisabeth Lago Nilsson, ordförande i omsorgsnämnden.
Hon tycker också att det ska finnas lärare med bra lärarkompetens för att kunna skapa trygghet och bra kvalité i skolorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om